Chcete prejsť zo živnosti k s.r.o.?


Možno už nejaký ten čas podnikáte ako živnostník a možno sa vám v hlave zrodil nápad, že by ste chceli prejsť na firmu a zriadiť si spoločnosť s ručením obmedzeným. Bude vás pri tom, samozrejme, čakať viacero zmien, ale možno je pre vás čas posunúť sa a zväčšiť vašu firmu. Dôvodov, prečo tak urobiť môže byť vskutku viacero. Mať firmu, resp. s.r.o. je profesionálnejšie, pôsobí to na klientov vierohodne a nevystupujete úplne priamo pod svojim meno, ako je to pri živnostenskom oprávnení. Čo je najpodstatnejšie za záväzky s.r.o. ručíte len do výšky svojho vkladu a teda tam nespadá váš ďalší majetok, ktorý je, takpovediac, váš súkromný a osobný. Ten budete môcť https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/452681-gajdos-vozidlo-8×8-bude-slovenske-a-budeme-ho-moct-predat-aj-do-zahranicia/ vlastniť aj naďalej i keď by bola vaša firma neúspešná a vy by ste ju museli nakoniec zlikvidovať alebo dať do konkurzu.

podnikanie

Ak teda zvažujete prejsť na firmu a založiť si s.r.o., možno vás poteší nápad, ako si celý tento proces uľahčiť a mať firmu takmer ihneď k dispozícii. Jedná sa o predaj ready made sro cez spoľahlivú firmu, od ktorej si ju môžete odkúpiť a začať konať v mene takejto spoločnosti takmer ihneď. Ready made firma je taká, ktorá sa založí za účelom predaja tejto firmy.

biznis aktivity

Teda je bez záväzkov, bez nejakej činnosti a čaká na svojho nového majiteľa. Nemusíte teda splácať základné imanie a po podpise zmluvy ste oprávnený už za firmu konať. Do obchodného registra sa zmenia len nové údaje a tu si môžete dať svoj vlastný obchodný názov, spoločníkov a konateľov, nové sídlo spoločnosti a taktiež sa dajú upraviť aj predmety činností na také, aké potrebujete pre svoje podnikanie práve vy. Je to teda celkovo rýchlejší a pohodlnejší spôsob, ako sa dostať k svojej s.r.o. Zvlášť výhodné je to vtedy, keď potrebujete firmu, ktorá je zároveň platcom Dph. Na registráciu nemusíte v prípade ready made spoločnosti vôbec čakať. Kúpite si novú firmu, ktorá bude hneď už aj registrovaným platcom Dph.