V dnešnej urýchlenej dobe človek nestíha ani myslieť na to aby jedol zdravo a dobre alebo aby sa vôbec plnohodnotne najedol. Správne potraviny môžu zmeniť vašu životosprávu. Nie každý z nás stíha dbať na to čo konzumuje a preto vám ponúkam týchto 5 potravín, ktoré by nemali chýbať vo vašom stravovacom jedálniču.
Čučoriedky:
sú zdrojom vitamínou obsahujú kyselinu listovú, kyselinu panténov
vitamín B1, vitamín B2, vitamín B6, vitamín E a tiež vitamín K
obsahujú aj betakarotén a umožnujú priechodnosť ciev a čistia krv
postilňujú váš imunitný systém a pomáhajú pri problémoch s cholesterolom
tiež pomáhajú pri odbúravaní stresu a posilňujú pamäť
majú detoxikačný účinok
Tekvicové jadierka:
– sú bohaté na minerály
tak ako čučoriedky tekvicové jadierka dokážu znížiť hladinu cholesterolu
obsahujú fytosteroly, sú velkým zdrojom vitamínu E a B
taktiež pôsobia dobre proti akné
obsahujú veľa bielkovín
Fazuľa:
podporuje chudnutie
predlžuje život
konzumovaie fazuľe chránipred rakovinou
znižuje hladinu cukru v tele
je veľkým zdrojom vitamínov B, kyseliny listovej želez horčíku draslíku…
neobsahuje vôbec žiadny cholesterol
Vlašské orechy:
podporujú imunitný systém, tiež zižujú hladinu cholesterolu
obsahujú vitamín E a B, draslík, horčík a dalšie dôležité vitamíny
zabraňujú tvorbe vrások
obsahujú veľké množstvo bielkovín
pomáhajú aj pri liečbe cukrovky , rakoviny a liečbe srdcových ochorení
Sója:
obsahuje potrebné minerály pre naše telo ako železo, vápnik, horčík, fosfor,draslík, sodík
obsahuje fitoestrogén, ten pôsobí preventívne voči tvorbe rakoviny
obsahuje vitamíny A, B, C, E a K
je dobrím zdrojom na omega3 a omega6 mastné kyseliny
pozor si ale treba dať pri konzumovaní geneticky upravenej sóje ako sú: omáčky,mlieka, sójové platky a sladkosti, tie môžu mať naopak veľmi negatívny vpliv pri dlhodobom užívaní